Poctivý hustý sirup z ručně sbíraných čerstvých květů bezu černého. Květy jsou z vlastních BIO odrůdových keřů. Je bohatý na látky Aromatické i zdraví prospěšné. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodou a ozdobený kouskem Jablíčka a hřebíčkem, jej můžete vychutnat jako skvělý horký nápoj.
Použití
Dávkování Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladování Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Recepty na domácí bezovou šťávu Kitl Syrob Bezový vyrábíme na základě tradičních receptů z ručně sbíraných květů bezu, které macerujeme za studena. Připravili jsme několik tipů, na jejichž základě si můžete vyrobit tradiční bezovou šťávu sami doma.
Převaříme 4l vody a necháme vychladit. Do vody dáme 40 velkých květů Černého bezu (netrháme po dešti a odstraníme stopky - jsou hořké). K tomu přidáme na kolečka nakrájený a omytý biocitron bez pecek a 10 dkg kyseliny citronové. Necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a mícháním rozpustíme cukr. Slijeme do suchých, čistých lahví a uchováme v lednici.
Květy Černého bezu zalijeme vařící vodou, přidáme cukr, nádobu přikryjeme a dáme na chladné místo. Občas zamícháme. Po třech dnech přecedíme, slijeme do lahví. Po zředění vodou získáme léčivý nápoj při nachlazení.
Cukr rozpustíme v horké vodě a nalijeme do demižonu. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme, uzavřeme a necháme pět dní zrát. Scedíme a podáváme vychlazené.
Oprané květy zalijeme převařenou vodou, přidáme ocet a necháme jeden den odstát. Poté scedíme, přidáme cukr, necháme přejít varem a horké nalijeme do lahví.
Květy namočit na 24 hod s kyselinou Citronovou, potom scedit. K tomu rozpustit 4 kg Cukru a vymačkat deset Citrónů.
Sirup z květů Černého bezu 30 rozkvetlých květů opereme pod tekoucí vodou. Potom v hrnci svařujeme ¾ l vody s květy tak dlouho, až se voda vyvaří na polovinu. Pak všechno odstavíme do chladna a necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den šťávu scedíme, přidáme ¾ kg Cukru, šťávu z jednoho Citronu a vaříme tak dlouho, až se sirup začne táhnout. Vychladlý nalijeme do lahví a dobře zazátkujeme. Bezový sirup se přidává do čaje při kašli a pro pocení. Někdy se mazal i na chleba.
Bezová limonáda Svaříme 5 l vody, dáme do ní asi ½ kg Cukru, ale může být i 1 kg, 3-4 na kolečka nakrájené citrony a 15 koleček kvetoucího Černého bezu. Přidáme-li ještě drtínek rozdrobených kvasnic, bude proces zrání probíhat rychleji. Pak láhev zavážeme a postavíme do stínu. Za několik dní se cukerný roztok změní ve vynikající nápoj.
Recept na mákovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem (Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.)
Postup přípravy: Do vysoké skleničky s ledem dáme čerstvou Mátu a na plátky nakrájenou polovinu Limetky. Přidáme Bezový Syrob Kitl a trochu sody. Promícháme a vše zalijeme Proseccem. Můžeme ozdobit měsíčkem Limetky.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1486 kJ/350 kcal, Tuky <0,1 g; z toho nasycené Mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy 87 g, z toho Cukry 87 g, bílkoviny <1 g, sůl <0,1 g.
Upozornění
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
KITL SYROB – PRO ZDRAVÉ DOMÁCÍ LIMONÁDY
Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, Aromatické a chuťové.
Proč se sirup jmenuje Syrob? Chtěli jsme vyrábět bezový sirup tak, jak se po staletí v domácnostech vyráběl a jak si jej mnozí dělají dodnes. Šli jsme do turnovského muzea za paní ředitelkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovatelkou, zda by pro nás v archívech neměla nějaký starý recept. Měla - jmenoval se "Syrob z černobejlí". Jak už je asi podle názvu pro černý bez jasné, recept pochází z Podkrkonoší a náš Syrob se tudíž nemohl jmenovat jinak.
Proč si koupit Syrob? Nejlepší sirup na světě je ten, který si sami uděláte doma.
Nicméně, je to poměrně pracné a zdlouhavé, zašpiníte si u toho celou kuchyň a spotřebujete spoustu elektrické energie. Rostliny jsou k dispozici jen během části roku. A konečně, ne pokaždé se vám sirup povede, občas se ve sklepě zakalí, nedej-li - láhev zkvasí a vybuchne.
Takže pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma, nabízíme druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.
Recyklujte Kitl lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Zákaznické recenze
Nebyly nalezeny žádné recenze.
Diskuze k produktu
Diskuze k: Kitl Syrob BIo Bezový květ sirup ručně sbíraných květů pro domácí limonády 500 ml
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Popis produktu
Zákaznické recenze
Typ produktu:
Přírodní produkt
Poctivý hustý sirup z ručně sbíraných čerstvých květů bezu černého. Květy jsou z vlastních BIO odrůdových keřů. Je bohatý na látky Aromatické i zdraví prospěšné. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodou a ozdobený kouskem Jablíčka a hřebíčkem, jej můžete vychutnat jako skvělý horký nápoj.
Použití
Dávkování Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladování Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Recepty na domácí bezovou šťávu Kitl Syrob Bezový vyrábíme na základě tradičních receptů z ručně sbíraných květů bezu, které macerujeme za studena. Připravili jsme několik tipů, na jejichž základě si můžete vyrobit tradiční bezovou šťávu sami doma.
Převaříme 4l vody a necháme vychladit. Do vody dáme 40 velkých květů Černého bezu (netrháme po dešti a odstraníme stopky - jsou hořké). K tomu přidáme na kolečka nakrájený a omytý biocitron bez pecek a 10 dkg kyseliny citronové. Necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a mícháním rozpustíme cukr. Slijeme do suchých, čistých lahví a uchováme v lednici.
Květy Černého bezu zalijeme vařící vodou, přidáme cukr, nádobu přikryjeme a dáme na chladné místo. Občas zamícháme. Po třech dnech přecedíme, slijeme do lahví. Po zředění vodou získáme léčivý nápoj při nachlazení.
Cukr rozpustíme v horké vodě a nalijeme do demižonu. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme, uzavřeme a necháme pět dní zrát. Scedíme a podáváme vychlazené.
Oprané květy zalijeme převařenou vodou, přidáme ocet a necháme jeden den odstát. Poté scedíme, přidáme cukr, necháme přejít varem a horké nalijeme do lahví.
Květy namočit na 24 hod s kyselinou Citronovou, potom scedit. K tomu rozpustit 4 kg Cukru a vymačkat deset Citrónů.
Sirup z květů Černého bezu 30 rozkvetlých květů opereme pod tekoucí vodou. Potom v hrnci svařujeme ¾ l vody s květy tak dlouho, až se voda vyvaří na polovinu. Pak všechno odstavíme do chladna a necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den šťávu scedíme, přidáme ¾ kg Cukru, šťávu z jednoho Citronu a vaříme tak dlouho, až se sirup začne táhnout. Vychladlý nalijeme do lahví a dobře zazátkujeme. Bezový sirup se přidává do čaje při kašli a pro pocení. Někdy se mazal i na chleba.
Bezová limonáda Svaříme 5 l vody, dáme do ní asi ½ kg Cukru, ale může být i 1 kg, 3-4 na kolečka nakrájené citrony a 15 koleček kvetoucího Černého bezu. Přidáme-li ještě drtínek rozdrobených kvasnic, bude proces zrání probíhat rychleji. Pak láhev zavážeme a postavíme do stínu. Za několik dní se cukerný roztok změní ve vynikající nápoj.
Recept na mákovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem (Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.)
Postup přípravy: Do vysoké skleničky s ledem dáme čerstvou Mátu a na plátky nakrájenou polovinu Limetky. Přidáme Bezový Syrob Kitl a trochu sody. Promícháme a vše zalijeme Proseccem. Můžeme ozdobit měsíčkem Limetky.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1486 kJ/350 kcal, Tuky <0,1 g; z toho nasycené Mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy 87 g, z toho Cukry 87 g, bílkoviny <1 g, sůl <0,1 g.
Upozornění
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
KITL SYROB – PRO ZDRAVÉ DOMÁCÍ LIMONÁDY
Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v BIO kvalitě. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, Aromatické a chuťové.
Proč se sirup jmenuje Syrob? Chtěli jsme vyrábět bezový sirup tak, jak se po staletí v domácnostech vyráběl a jak si jej mnozí dělají dodnes. Šli jsme do turnovského muzea za paní ředitelkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovatelkou, zda by pro nás v archívech neměla nějaký starý recept. Měla - jmenoval se "Syrob z černobejlí". Jak už je asi podle názvu pro černý bez jasné, recept pochází z Podkrkonoší a náš Syrob se tudíž nemohl jmenovat jinak.
Proč si koupit Syrob? Nejlepší sirup na světě je ten, který si sami uděláte doma.
Nicméně, je to poměrně pracné a zdlouhavé, zašpiníte si u toho celou kuchyň a spotřebujete spoustu elektrické energie. Rostliny jsou k dispozici jen během části roku. A konečně, ne pokaždé se vám sirup povede, občas se ve sklepě zakalí, nedej-li - láhev zkvasí a vybuchne.
Takže pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma, nabízíme druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.
Recyklujte Kitl lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.