- Svíčky, vonné oleje
- Osvěžovače vzduchu
- Potravinářské výrobky
- Zdravý životní styl
- Domácnost
- Home Decor
- Kuchyňské potřeby
- Papírové ubrousky, utěrky
- Alobal, folie, papír
- Sáčky pytle
- Tašky
- Zátky korkové, PE
- Demižony
- Špejle, párátka
- Prkénka na krájení
- Podložka pod hrnec
- Sklenky, panáky rozlišovače
- Plecháčky
- Hrnky
- Karafy
- Lahve
- Lžičky
- Filtry do kávovarů
- Mašlovačky
- Škrabky
- Obracečky
- Vařečky
- Otvíráky
- Naběračky
- Podnosy a tácy
- Podtácky
- Misky
- Dózy na potraviny
- Zavařovací víčka
- Termoláhve
- Placatka
- Gadgets - udělátko
- Nálepky na kořenky
- Lapače nečistot, hadičky
- Plastové, jednorázové nádobí
- Bytový textil
- Potřeby pro domácnost
- Teploměry, technická měřidla
- Hodiny a budíky
- Galanterie
- Bytové dekorace
- Cedulky informační
- Dekorace
- Elektro
- Zdraví
Schneider Kvasná zátka bez tubusu s 1 kuličkou sklo 210 mm
Kvasná zátka je zařízení používané při kvašení (např. Piva nebo vína), které umožňuje únik kvasných plynů (zejm. CO2) z kvasné nádoby, ale neumožní přístup vzduchu dovnitř, kvůli možné kontaminaci Bakteriemi.
Kvasná zátka je z poloviny naplněna vodou nebo jiným sanitačním roztokem. Když tlak plynu uvnitř kvasné nádoby stoupne nad určitou mez, uniká skrz náplň kvasné zátky v jednotlivých bublinkách do okolního prostředí. Někdy je pro naplnění kvasné zátky použito místo vody lihu, aby při zpětném nasátí, způsobeném například prudkým vzestupem atmosférického tlaku, nedošlo ke kontaminaci kvasu.
Kvasná zátka se používá při začátku kvašení moštu ( možnost použití i v jeho průběhu ), při dokvášení mladého vína a při jablečno-mléčném kvašení. Zasouvá se do zátky s otvorem o průměru 5 - 7 mm, naplní se vodou a usadí na hrdlo.
- kvasná zátka ze skla
- s 1 kuličkou
- 210 mm
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Kvasná zátka je zařízení používané při kvašení (např. Piva nebo vína), které umožňuje únik kvasných plynů (zejm. CO2) z kvasné nádoby, ale neumožní přístup vzduchu dovnitř, kvůli možné kontaminaci Bakteriemi.
Kvasná zátka je z poloviny naplněna vodou nebo jiným sanitačním roztokem. Když tlak plynu uvnitř kvasné nádoby stoupne nad určitou mez, uniká skrz náplň kvasné zátky v jednotlivých bublinkách do okolního prostředí. Někdy je pro naplnění kvasné zátky použito místo vody lihu, aby při zpětném nasátí, způsobeném například prudkým vzestupem atmosférického tlaku, nedošlo ke kontaminaci kvasu.
Kvasná zátka se používá při začátku kvašení moštu ( možnost použití i v jeho průběhu ), při dokvášení mladého vína a při jablečno-mléčném kvašení. Zasouvá se do zátky s otvorem o průměru 5 - 7 mm, naplní se vodou a usadí na hrdlo.
- kvasná zátka ze skla
- s 1 kuličkou
- 210 mm